Vakantie Japan

Of je nu voor het eerst Japan bezoekt, of een vervolgreis op de planning hebt, deze Japanse reistips zullen je hopelijk helpen met de voorbereiding en ervoor zorgen dat je het meeste uit je reis haalt.

1. Beslis wanneer je naar Japan gaat

Japan is echt een bestemming voor het hele jaar door. Elk seizoen brengt zijn eigen hoogtepunten, van kersenbloesems in de lente en festivals in de zomer, tot het prachtige gebladerte van de herfst en het epische skiën in de winter. Bij elk bezoek vind je genoeg om van te genieten.

De beste tijd van het jaar om Japan te bezoeken hangt af van je voorkeuren voor het weer en de drukte, en welke ervaringen je het meest wenst.

De dramatische verschillen tussen de seizoenen vereisen dat je het weer goed plant en inpakt – of je nu naar de stranden of naar de skipistes gaat! Houd er rekening mee dat de temperatuur aanzienlijk kan variëren, afhankelijk van welk deel van het land je bezoekt, dus zorg ervoor dat je de prognose voor je specifieke bestemmingen controleert.

2. Waar naartoe: De beste bestemmingen van Japan

Japan heeft een opmerkelijk aantal bestemmingen om uit te kiezen en een even indrukwekkend aantal dingen om te doen in elk ervan.

Om het meeste uit je reis te halen, raden wij je aan de reisroute ruim van tevoren uit te stippelen. Dingen zoals accommodatie en tickets voor evenementen zijn vaak snel uitverkocht – vooral in het hoogseizoen – dus vooruit plannen betekent teleurstelling voorkomen.

Als je op zoek bent naar wat inspiratie, bekijk dan onze voorbeeldroute voor twee weken in Japan, en de rest van onze unieke en meeslepende voorbeeldroutes in Japan.

3. Unieke Japanse ervaringen

Een bezoek aan Japan is een kans om te genieten van een aantal werkelijk unieke en gedenkwaardige ervaringen. Er zijn er natuurlijk veel te veel om in een enkele reis te passen.

4. Waan je buiten de grote steden

Als je aan Japan denkt, zijn de eerste plaatsen waar je aan denkt waarschijnlijk de grote steden Tokyo, Kyoto en Osaka. Dit zijn geweldige plaatsen om te bezoeken, maar lang niet alles wat het land te bieden heeft.

Om een beter begrip van Japan te krijgen, probeer dan eens een aantal van de meer off-the-beaten-path bestemmingen te verkennen – vooral als dit niet je eerste reis is. Ga naar het noorden naar de wildernis van Hokkaido, bezoek de rustige dorpjes van Shikoku, of verken enkele van de pijnlijk mooie eilanden van Okinawa. Je ontsnapt niet alleen aan de drukte, maar je krijgt ook een glimp te zien van enkele van de meest authentieke en gedenkwaardige delen van de Japanse cultuur.

5. Breng een nacht door in een Ryokan

Het merendeel van de hotels ligt op het platteland en biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te verjongen en te genieten van het beste van de Japanse gastvrijheid. Compleet met minimalistische tatami-matkamers, yukata-toga’s, kaiseki-maaltijden, onsen-baden en futon-beddengoed, je vind het gegarandeerd een ervaring als geen ander!

Om een meer gedetailleerd beeld te krijgen, maak je een virtuele tour van een ryokan.